Wat is een Inceptie?

In de Blauwdruk Reset zal ik spreken over een Inceptie. Naar het Engelse woord Inception.

De inceptie is bedoeld voor als je in situaties of relaties zit (dus momentopnames) waarin je voelt dat je extra kracht kunt gebruiken vanuit jouw specifieke zielen essentie. Extra bemoediging om meer in lijn te komen met je pure zelf. Zonder de schaduw van wat je eigen ideeën/overtuigingen zijn of je herinneringen aan wat ‘juist’ is, maar wat niet werkt voor je. Je kunt je incepties activeren, maar je hoeft ze niet opnieuw aan te brengen. Ik heb ze voor jou aangebracht en geïmplementeerd. Dus jij hoeft verder niets te doen. Je hoeft ze slechts inzetten op die bewuste momenten dat je ervaart dat je weer wordt meegenomen in iets wat je anders wenst. Activeren doe je op jouw eigen manier, daar zijn geen regels voor. Die geef ik je ook niet aan, want dan wordt het weer ‘mijn verhaal’ en ook: mijn lading. Je kunt het visualiseren, voorstellen, gewoonweg noemen of verklanken of er slechts 1 gedachte aan wijden. Het is fijn voor jezelf om hier de komende tijd een gewoonte van te maken en je zult zelf voelen wanneer je het je eigen hebt gemaakt. Dus hang er niet een deadline of specifieke tijdsperiode aan op. Het is een levenslang proces, een inception werkt dit hele leven door, maar je zult er in de komende weken meer bewust van zijn dan bijvoorbeeld over een paar jaar.

De delete knop is ook een inceptie. Maar dan een hele gerichte, concrete EN met een verhaal eraan vast dat ik het heb meegegeven. Namelijk het dis-creeren (oplossen/wegnemen) van iets ongemakkelijks, onwenselijks of ouds wat jou niet meer dient. Omdat ik die inceptie al een lading heb meegegeven, werkt het meteen en is rustgevend. De functie ervan is neutraliseren (en niet elimineren). Neutraal betekent hier: zonder lading. Datgene dat je eerder een bepaald onwenselijk resultaat gaf, wordt nu gewoon ‘een resultaat’.

Inceptiess zijn altijd op de achtergrond aanwezig, maar de mate waarin jij ze activeert maakt dat ze dieper wortelen in je onderbewustzijn.