Mijn naam is Karin Meesters en ik ben 47 jaar, docent Sociale Wetenschappen

 Al mijn hele leven heb ik gezondheidsproblemen, die me belemmeren mijn potentieel te leven.

Ik kan me niet eens herinneren wat het is om gezond en vitaal te zijn, alsof ziekte en onbalans standaard in mijn systeem zitten. Ik wil zo graag, en heb op wilskracht ook veel bereikt, maar tegelijkertijd de onbalans in mijn lieve lijf versterkt. Ik kreeg er ondanks 25 jaar bewust mee bezig zijn (en werkelijk van alles geprobeerd te hebben) maar geen grip op.

En zo kwam ik via een vriendin bij Vanessa terecht, ze vertelde over een nieuwe manier van werken, nl de energetische “Blauwdruk Reset”. Echt een verwachting had ik niet, omdat ik werkelijk geen idee had wat ik me erbij moest voorstellen. En eerlijk gezegd vind ik het nu nog lastig te verwoorden wat er nu eigenlijk gebeurt is…. En dat is meteen een heel positief iets. Het proces heeft me uit mijn krachtige “verwoorden” gehaald.

Want ik had prima op een rij hoe ik in elkaar zit, kende mijn fundamenten. Toen Vanessa de reset had gedaan, zette ik hem gewoon weer terug. Onbewust, dat wel…. Toen Vanessa me dat vertelde, en zei, dat ik haar moest vertellen wanneer ik onrust, spanningen voelde, zodat ze meteen kon reageren, begon er te echt dynamiek te ontstaan in mij. Want ineens was er een vacuüm, leegte, kon ik niet meer op mijn oude manier reageren, dat was weg….

Ik vond het heel eng, kwam enorme stroom oude emoties los, die me op momenten echt overspoelde. Kon er niet bij met woorden, kreeg de woorden ook niet van Vanessa. Die zei alleen maar: Licht en luchtig, zeg maar gewoon ‘delete”, het is allemaal oud. En ergens wist ik ook wel dat het nodig was, om voorbij “woorden” dit proces door te maken. Maar ik ben meermalen “kopje onder” gegaan in een stroom oude emoties, die pas na uren zich lieten “deleten”. Ik heb dit wel als eng en zwaar en eenzaam ervaren.

Dit heeft weken geduurd. In mijn vriendenkring zijn meerdere mensen die de blauwdrukreset gedaan hebben, en daar heb ik een en ander mee gedeeld, en dat heeft me wel handvaten gegeven om het proces door te komen. Als is het maar om te beseffen, dat dit dus is hoe het werkt…. Het oude is weg, dat maakt dat oude rotzooi nog een keer voorbij komt om afgevoerd te worden, zodat het nieuwe daarna kan ontstaan….

Wat heeft het me opgeleverd?

Ik voel nu hoe ik alles op wilskracht en woordenkracht gedaan heb…. Terwijl mijn werkelijke zielekracht een stille wijsheid is, die er gewoon IS…. Daar hoef ik niets voor te doen, geen woorden of daden nodig, gewoon een hele wijze vrouw die alleen maar hoeft te ZIJN en het stroomt. Het leven is GOED….. Dat geeft rust.

Als jij op een totaal andere manier, voorbij woorden, een proces me jezelf aan wilt gaan, dan is de blauwdruk-reset een heel mooi avontuur!

Karin

Docent Sociale Wetenschappen

Hi, mijn naam is Katia, ik ben 53 jaar en ik werk in de wijkverpleging.

Een vriendin maakte mij attent op het introductie filmpje van Vanessa over de blauwdruk reset. Het sprak mij aan, en maakte mij nieuwsgierig. Een blauwdruk? Wat is dat überhaupt?

Ik liep al een hele tijd tegen oude faalangst aan, en wilde dit graag proberen, om te kijken of het zou helpen dit patroon te doorbreken.

Vanessa doet de blauwdruk reset op afstand. Haar verhaal, van wat mijn blauwdruk inhield, vond ik treffend en herkenbaar.

Na de reset kwam het er op aan om zelf actief op te letten om niet opnieuw in oude patronen te vervallen, maar die te ‘deleten’, mbv een door Vanessa aangereikt hulpmiddel.

Direct na de reset was ik vooral moe, en had ik het gevoel dat er wel iets in mij was aangeraakt. Maar ik paste het hulpmiddel maar heel beperkt toe. Ik had het idee dat het alleen voor heel specifieke situaties was. Voor mijn gevoel veranderde er dan ook weinig, en bleef ik worstelen.

In een follow up met Vanessa gaf ze aan dat ik het veel ruimer kon gebruiken. Dat heb ik toen gedaan.

Ik loop nu nog steeds tegen dingen aan, maar mijn reacties zijn neutraler. Een emotionele lading van moedeloosheid of hopeloosheid is verdwenen.

(Of ik heb opgelet of dingen mede mogelijk zijn gemaakt door de BR? Ja, ik lette er wel op, maar ik vind dit een onmogelijke vraag. Je kan toch niet weten hoe je was als je t niet gedaan had? Maar je kan er wel van alles aan wijten. Ik heb vnl gelet op vooruitgang mbt het thema waar ik voor kwam. Maar ook het feit dat je oude laagjes tov mijn ouders hebt weggehaald, daar heb ik wel op gelet, of dat effect had op de relatie met mijn moeder. Die was eigenlijk al goed, dus ook moeilijk te meten.)

Ik zou de BR aanraden, omdat deze de taaie, bewust of onbewuste gedachten en gevoelens kan doorbreken, waar je ratio geen vat op heeft. Het geeft je daarmee een steuntje in de rug.

Katia

Wijkverpleegkundige

Ik ben Andre uit Hengelo.

Een vriendin van mij stelde mij voor aan Vanessa omdat zij het idee had dat zij wat voor mij zou kunnen betekenen. Ik had zelf nog nooit over BR gehoord.

Ik ben een vreselijk rationeel persoon, naja, zo ben ik in de loop der jaren geworden…

Maar ik sta open voor wat andere mensen te bieden hebben. Baat het niet, dan schaadt het niet..

Als kind was ik namelijk juist het tegenovergestelde maar ik werd altijd of gecorrigeerd, of genegeerd. Daardoor heeft mijn ratio de overhand gekregen en zijn mijn emoties bedekt onder veilige lagen van controle.

Dankzij Vanessa’s feedback, zij bevestigde wat ik eigenlijk al heel lang wist maar waar ik nooit echt over had nagedacht, dat juist die controle, of scheiding tussen emotie en ratio, een kernkwaliteit van mij was. En dat het doel van mijn zo zijn is juist dat stuk te vervolmaken. Heel bijzonder. De dag nadat zij mij had gereset zat ik boordevol energie maar daarna was dat weg dus aanvankelijk dacht ik dat het niet echt een impact op mij had. Maar naarmate de weken verstreken merkte ik dat ik langzamerhand meer energie en meer focus had gekregen. Subtiel… Elke dag een theelepeltje zeg maar. Alsof die 1e dag een voorproefje was van wat er in potentie bij mij in zou kunnen zitten en wat zich nu steeds meer zich in mij manifesteert.

Tja, nog steeds superrationeel, maar mijn emoties en gevoel mogen er ook steeds meer zijn. Ik voel dat ik meer en meer in balans raak.

*

Liefs, Andre

Andre

Vanessa, ik wil je bedanken voor het resetten van mijn zielen-blauwdruk. Ik had je gevraagd dit te doen omdat ik het idee had dat oude patronen en emoties mij meer beïnvloedden dan nodig was en ik had het gevoel dat ik bij jou daarvoor op het juiste adres zou zijn.

Dat bleek te kloppen. Net na de reset voelde ik al een duidelijke verandering en gaandeweg de weken/ maanden daarna kwamen veel oude emoties en denkpatronen voorbij die ik me bewust moest worden voor ik ze definitief kon deleten. Oude ballast is verdwenen.

Ik voel me opgeruimd en ik merk echt verschil met hoe ik me voor de reset voelde.

Ik heb een foto bijgesloten die ik gemaakt heb van een van de vele roodborstjes die me in de weken na de reset kwamen bezoeken.

Op de een of andere manier ondersteunden ze me in het proces.

Dank je wel en liefs, Helga

Helga

Een vriendin vertelde me over haar BR en dat het haar zoveel vrijer maakte. Ik zocht Vanessa meteen op internet op. Het eerste dat me opviel was: “professioneel heks”. Vanessa neemt zichzelf en haar talenten serieus en ze durft er voor te gaan staan. Ze is grappig en down to earth. Dat spreekt me aan.

Voor mezelf en omdat ik met persoonlijke processen van anderen werk, vind ik het belangrijk om mezelf te blijven spiegelen; dat iemand met mij/via mij meekijkt naar dat wat ik zelf nog niet altijd helder zie. Een spiegel die me voorgehouden wordt.

Tijdens het luisteren naar de opname stroomden de tranen over mijn wangen. Niet dat ik alles wat Vanessa vertelde direct herkende. Het ging wat mij betreft dieper dan dat, daar waar geen woorden zijn. Het waren geen verdrietige tranen, maar pareltjes die tevoorschijn komen als je ze oppoetst en er echt naar kijkt. Dat is wat oprechte aandacht doet.

De opname heb ik een aantal malen beluisterd en steeds hoorde ik wat nieuws. Het houdt me regelmatig bezig. Ik spiegel mezelf aan de woorden die ze doorgaf. Ik overdenk ze, ik doorvoel ze, ik zie ze in verschillende perspectieven. Soms vallen er kwartjes en vormen zich nieuwe verbindingen tussen verschillende processen in mezelf. Soms vallen dingen samen.

Het is niet, zoals bij mijn vriendin, dat ik me er lichter door ben gaan voelen. Ik voel meer zelfbewust zijn. Mijn valkuil werd duidelijk: meegaan in de mannelijk energetische stroming van dadendrang, missie, visie, doelen, etc. Daar was ik erg bekwaam in geworden, maar daar voelde ik me steeds ongemakkelijker bij – tot momenten van apathisch voor me uit staren. Nu weet ik dat ik vooral en werkelijk mag leven en werken in die innerlijke vrouwelijk energetische stroming, die zo sterk aanwezig is in mij. In onze samenleving, waarin we zoveel moeten ‘pitchen’ is dat nog niet altijd gemakkelijk.  En nu ik dat weet, voel ik me zoveel zachter. Ik kan het alleen maar op mijn manier ‘doen’. Ik kan alleen maar op mijn manier zijn.

Een effect is dat ik een sluimerend bewust-zijn nu eerlijk aangekeken heb. De naam Arcte die ik jaren geleden ‘hoorde’ voor mijn bedrijf ga ik veranderen in mijn eigen naam. Arcte heeft me veel gebracht. Nu is het tijd om mij te laten horen. Op mijn manier.

marlieszijlstra.nl dat staat.

Ben je iemand die op zichzelf durft te reflecteren en open staat voor spiegels die aangereikt worden, dan kan ik je de BR zeker aanraden.

Marlies

Facilitator persoonlijk proceswerk